sâmbătă, 19 ianuarie 2013

BOLI SI AFECTIUNI

BOLI SI AFECTIUNI ALE CIOBANESCULUI GERMAN

Cu toate ca CIOBANESCUL GERMAN este o rasa robusta, el este predispus unei varietati de afectiuni.
-DILATATIA GASTRICA este o afectiune brusca ce pune in pericol viata cainelui asociata umplerii stomacului cu aer si torsionarii acestuia.        
-DISPLAZIA de sold este o malformatie a articulatiei coxofemurale a cainelui ce are ca rezultat durerea, schiopatarea si artrita consecutiva.
-EPILEPSIA este o afectiune a sistemului nervos care se dezvolta intre varsta de 2-5 ani.
-PANOSTEITA este o inflamatie a oaselor lungi manifestata in timpul cresterii. Aceasta poate determina durere si schiopatare pana la maturitatea corporala a cainelui.
-PIODERMITA se refera la infectiile severe ale pielii. Punctele fierbinti sunt zonele de eczema umeda.PANNUS-ul este o afectiune a ochiului care are ca rezultat aparitia inflamatiei acestuia.
-MIELOPATIA DEGENERATIVA: este o boala progresiva a maduvei spinarii care, incetul cu incetul, determina slabiciune si, in cele din urma, imposibilitatea utilizarii membrelor posterioare ale cainelui(paralizie).
-DIABETUL: este o boala a pancreasului asociata unei productii insuficiente de insulina.    Insuficienta pancreatica este o alta afectiune pancreatica care determina imposibilitatea digerarii adecvate a alimentelor

 CATEVA DIN BOLILE PE CARE LE POATE CONTACTA CIOBANESCUL GERMAN :

leptospiroza, salmoneloza, tuberculoza, parvoviroza, turbarea, jigodia, precum si bolile provocate de parazitii gastro-intestinali.

Pentru a avea un caine puternic si sanatos este foarte necesara vaccinarea si deparazitarea acestuia la timp. Acest lucru previne imbolnavirea cainelui,evitind in acest fel un tratament costisitor si neplacut pentru caine, care,va avea o stare foarte buna de sanatate si un aspect deosebit de placut. De asemenea, trebuie avuta in vedere curatirea zilnica a spatiului unde sta cainele, pentru a nu da posibilitatea parazitilor sa isi gaseasca loc propice dezvoltarii si inmultiri datorita mizeriei. Toaletarea cainelui are de asemenea un rol decisiv in  indepartarea bacteriilor si microbilor, care pot contribui la imbolnavirea cainelui cit si a persoanelor care intra in contact direct sau indirect cu acesta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu